Flickan Som Lekte Med Elden

Fy tusan så bra den var ! Riktigt spännande , även om jag knappt kunde hålla ögongen öppna för jag avr så trött så kunde jag inte sluta att se på filmen förrens den var slut, så jävla bra var den !
Gillar verkligen Noomi Rapace roll, hon är en cool och tuff tjej som verkligen vågar göra allt.
Ganska många starka och gipande scener i filmen och sånt gillas !

5 av 5 flugor ;)



Handling:
Journalisten Mikael Blomkvist arbetar på en stor historia om sexhandel då två av hans medarbetare blir brutalt mördade. Nästa stora chock får Blomkvist när han upptäcker att polisens huvudmisstänkt heter Lisbeth Salander! ”Flickan som lekte med elden” är den explosiva andra delen i Stieg Larssons internationella bästsäljartrilogi och fortsättningen på jättesuccén ”Män som hatar kvinnor”.

Skådespelare:
Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Per Oscarsson, Jacob Ericsson

Övrig info om filmen:
Inspelad: 2009 . Längd: 2h 4m . Regissör: Daniel Alfredsson .


Inglorious Basterds

Inte så jävla bra som jag hadehoppats på !
Visst Quentin är en riktigt bra regissör, men han har gjort bättre ifrån sig !
Tyckte mest att filmen var långtråkig och att det inte hade så starka
scener som jag dock trodde den skulle ha.

2 av 5 flugor ;)



Handling:
Shosanna Dreyfus blir vittne till hur hela hennes familj blir kallblodigt avrättade av nazisterna, ledda av överste Hans Landa. Hon lyckas fly till Paris, där hon planerar sin hämnd, och kommer i kontakt med kapten Aldo Raine och hans förband med soldater av judisk börd. Detta förband har ett mål - att döda som många nazister som möjligt.

Skådespelare:
Brad Pitt, Mike Myers, Julie Dreyfus, Diane Kruger, Christian Berkel

Övrig info om filmen:
Inspelad: 2009 . Längd: 2h 32m . Regissör: Quentin Tarantino


Public Enemies

Riktigt jävla bra film !
Johnny Depp gör alltid sina roller så bra, älskade storyn i filmen.
Man blev helt betagen i filmen och man ville inte att den skulle sluta.

4 av 5 flugor ;)



Handling:
Från visionären och regissören Michael Mann kommer denna film om John Dillinger – en av USA:s mest fascinerande och ökände brottslingar. Johnny Depp spelar huvudrollen som den karismatiske och svårfångade bankrånaren som FBI utnämnde till ”samhällets fiende nummer ett”. Marion Cotillard spelar Billie Frechette – den enda kvinna som lyckades fånga hans hjärta. Med den obeveklige FBI-agenten Melvin Purvis i hälarna, hamnar Dillinger i en allt mer intensiv katt och råtta-lek som kulminerar i en explosiv och legendarisk uppgörelse.

Skådespelare:
Johnny Depp, Christian Bale, Giovanni Ribisi, Stephen Dorff, Lili Taylor

Övrig info om filmen.
Inspelad: 2009 . Längd: 2h 14m . Regissör: Michael Mann .


The Twilight Saga: New Moon

Världens bästa film efter första filmen om Edward och Bella. Det här är nog den mest romantiska kärlekshistorien jag vet om, det är en sådan stark kärlek mellan dessa två att man själv knappt vet vart man ska ta vägen! Man blir helt fascinerad av hela historien, och nu såklart så längtar man ju tills tredje och fjärde filmen kommer ut på bio. Såg denna film med Sabina i onsdag på bio, tusen tack gumman för att du följde med ! <3
Jag kommer se denna film många många gånger till.

5 av 5 flugor ;)



Handling:
När Bella har återhämtat sig från attacken från de onda vampyrerna firar hon sin födelsedag med sin pojvän, vampyren Edward och hans familj. Men under festen skadar sig Bella och blöder lite, varpå den nyaste vampyren i familjen - Jasper - inte kan hålla sitt begär tillbaka...


Skådespelare:
Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Taylor Lautner, Dakota Fanning

Övrig info om filmen:
Inspelad: 2009 . Längd: 2h 11m . Regissör: Chris Weitz


Wallander - Läckan

Jag tycker faktiskt inte att Wallander filmerna är så bra längre,
tycker mest de kopierar Beck och Johan Falk.
Det känns så i alla fall. Tyckte bättre om Wallander
när Ola Rapace och Johanna Sällström var med i serien.

3 av 5 flugor ;) 



Handling:
Ystad drabbas av allt fler välplanerade rån mot värdetransporter, där bilar sätts i brand, motorvägar spärras av och stora miljonbelopp försvinner. Aspiranterna Isabelle och Pontus råkar vid en övningskörning befinna sig på precis rätt plats och tar upp jakten, som slutar med att Pontus tas till fånga. Kurt Wallander och hans kollegor jobbar på bred front och får upp ett spår som leder till Sven Adelgren, en äldre vän och en före detta poliskollega till Wallander, som nu arbetar på Seceuro, som ansvarar för för flera av de rånade transporterna. Under tiden arbetar Svartman med ett fall där en orienterare mördats någonstans ute i skogen. När Svartman senare enligt en upphittad orienteringskarta följer i orienterarens fotspår tranmpar han rakt in i lejonkulan och är nära att själv gå samma öde tillmötes.

Skådespelare:
Krister Henriksson, Lena Endre, Stina Ekblad, Fredrik Gunnarsson, Mats Bergman


The Horsemen

The Horsemen , en väldigt spännande film. Den gillade jag faktiskt. Dennis Quiad är en väldigt bra skådespelare, men han börjar bli gammal, men han gör fortfarande bra ifrån sig. Jag gillar när det är mycket spänning i thrillers, vilket det inte var så mycket av i denna rulle, men den var ändå bra! Det var ändå en del gåtor och man fick ändå tänka en del för att kunna lista ut handlingen, och det är ett stort plus. I vissa filmer så kan man ju redan efter fem minuter lista ut slutet, vem mördaren är osv..

4 av 5 flugor ;)





Handling:
Den hårde och luttrade polisen Aidan Breslin har tappat mer och mer av kontakten med sina två söner sedan hans fru gick bort. Han hamnar mitt i en utredning av ett fall där han finner han en underlig koppling mellan sig själv och de misstänkta i ett antal seriemord som kan länkas till Undergångens Fyra Ryttare.

Skådespelare:
Dennis Quaid, Peter Stormare, Zivi Zhang, Barry Shabaka Henley, Clifton Collins Jr.

Övrig info om filmen:
Insplead: 2009 . Längd: 90 min . Regissör: Jonas Åkerlund 


The Last Resort

Sett denna förbannat jävla usla skräckfilm !
Skulle det ens föreställa skräck eller ?
Så jävla dålig film !

1 av 5 flugor ;)







Handling:
Fem tjejer har åkt till Mexico för att ha en möhippa. De dricker hårt en kväll och dagen efter bestämmer de sig för att åka på sightseeing ute i öknen. Tjejerna blir rånad och lämnade och de tvingas därför ta skydd i en övergiven resort mitt ute i öknen, utan att veta vad som hänt där tidigare.

Skådespelare:
America Olivo, Paulie Rojas, Marissa Tait, Sita Young, Arianne Zucker, 
Nick Ballard, Jermey Glazer, Jamil Mena


The Boat That Rocked

Förbannat jävla bra film !

4 av 5 flugor ;)





Handling:
År 1966 – under popmusikens gyllene era – sänder ett gäng halvtaskiga DJ:ar rock och pop 24 timmar om dygnet från piratstationen Radio Rock i Nordsjön. Dit kommer den 18-årige Carl som genast dras in i en rad galna händelser som kommer att förändra hans liv. Hans mor trodde att det skulle bli ordning på honom på båten – hon kunde inte ha haft mer fel!

Skådespelare:
Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Tom Sturridge, Rhys Ifans, Nick Frost,
Rhys Darby, Kenneth Branagh, Jack Davenport


Transformers

Riktigt jävla bra film faktiskt !
Väldigt bra gjord och ja, det finns inte så mycket mer att säga.

4 av 5 flugor ;)





Handling:
Robotar från yttre rymden kraschlandar på jorden där de kämpar för att ta kontrollen över den viktigaste energikällan - Energon. De heroiska Autobots och de onda Decepticons utkämpar vilda strider, med människans överlevnad helt beroende av utgången. Människornas sista chans att överleva vilar i händerna på tonårige Sam Witwicky.

Skådespelare:
Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel. Tyrese Gibson, Rachael Taylor,
Anthony Anderson, John Voight, John Turturro, Kevin Dunn 


Johan Falk - De Fredlösa

Jävligt bra film !
Frank Wagner <3
Har alltid tyckt att sverige inte är så bra på att göra film,
men Johan Falk filmerna har de fan i mig lyckats med =)

4 av 5 flugor ;)





Handling:
När en kvinnlig åklagare som driver ett mål mot ett av landets farligaste MC-gäng utsätts för ett sprängattentat, växer mediakarusellen och polisen anklagas nu mer kritiskt än någonsin för att inte rå på den organiserade brottsligheten. Men polisen är mer aktiv än vad media kan ana. Polisledningen ger order till den enhet som har som sin enda uppgift att arbeta mot den tyngsta organiserade brottsligheten – Gruppen för Särskilda Insatser – att sätta in alla tillbuds stående medel. Men mardrömmen är ett faktum när det kommer fram att attentatet har sitt ursprung i just de metoder som polisledningen sanktionerat, och fler attentat är på gång…

Skådespelare:
Jakob Eklund, Joel Kinnaman, Mikael Tornving, Marie Richardsson, Jaqueline Ramel


Johan Falk - Operation Näktergal

Älskar verkligen Johan Falk filmerna,
men denna var inte så bra som jag hoppats på.
Men ändå bra, naturligtvis.
3 av 5 toasters ;)



Handling:
Göteborgspolisens grupp för särskilda insatser, GSI, har fått order att identifiera och gripa de som ligger bakom den allt växande importen av unga kvinnor från öst som prostituerar sig på Göteborgs gator. Johan Falk rekryterar Hanna, en ung polsk tjej som jobbar i baren på tysklandsfärjan, för att infiltrera toppskiktet hos de som ligger bakom verksamheten. Men Hanna går längre i sin uppgift än vad någon hade räknat med, och situationen dras till sin spets när Johan och hans kollegor hamnar längre in i den moraliska gråzonen än någonsin tidigare…


Stan Helsing

sett denna parodi film.
ganska rolig. men så typiskt parodier. haha
2 av 5 toasters ;)



Handling:
En liten stad terroriseras av ondska och lokalbefolkningen har väntat många år på en räddare. Räddaren är dock inte den skarpaste kniven i lådan... På självaste Halloween ska videobutiksbiträdet Stan Helsing leverera en film som blev beställd i sista minuten. Han övertalar sin bästa vän, flickvän och en sexig ex-flickvän att följa med och tillsammans tar de omvägen via Stormy Night Estates för att leverera filmen. Här får Stan överraskande veta att han faktiskt är Stan Van Helsing - avkomman till den legendariska monsterjägaren. För att lösa staden från förbannelsen och för att tryggt få hem sina vänner igen måste Stan motvilligt bekämpa de sex mest fruktade monstrena i historien.


Den Tredje Vågen

Tredje filmen i serien om Johan Falk,
riktigt jävla bra film ! Spännande som fan !
4 av 5 toasters ;)



Handling:
Johan Falk har tröttnat på jobbet som polis. Det lönar sig inte att fånga busar. De får ändå inga straff. Nu är han arbetslös. Helst vill han flytta ut på landet och ta hand om sin nya familj. Men det blir inte som han hade tänkt sig... Kriminalkommissarie Sellberg var en gång Johans chef och mentor. Nu är han ny chef för avdelningen för organiserad brottslighet på Europol, EU:s egen polisorganisation. Den organiserade brottsligheten växer explosionsartat och hotar att bryta sönder samhällsstrukturen inom hela EU. Sellberg bildar en speciell arbetsgrupp - en "task force" - som ska bekämpa de stora ekonomiska brottslingarna. Johan Falk är en självskriven medlem i den här tuffa gruppen. Det visar sig bli början på en lång rad mardrömsliknande händelser med våld, svek och död när en hel världsdel håller på att stjälas.


Livvakterna

Andra filmen i Johan Falk serien,
var på CG häromdagen och då såg ja att dessa
filmer fanns i en dvd, samlade. Var ju såklart
tvungen att köpa dem, eftersom jag ej hade dom.
Jävligt bra filmer iaf.
4 av 5 toasters ;)



Handling:
Johan Falks gode vän Sven Persson driver ett konfektionsföretag med en del av sin verksamhet förlagd till utlandet. Efter att ha blivit utsatt för maskningsaktioner på fabriken i Estlan, organiserade av den lokala maffian, tar Sven kontakt med Nikolaus Lehman, en säkerhetsexpert som lovar ta hand om maffian mot en viss procent på Svens vinster. Nikolaus tar hand om problemet. Definitivt och utan nåd. Sven som blir förskräckt över Nikolaus metoder, säger upp överenskommelsen dem emellan. Han åker hem till Sverige och hoppas att allt ska lösa sig. Men Nikolaus menar att avtalet inte går att bryta. Plötsligt är det inte bara Svens företag som står på spel. Nu är hela hans familj i livsfara...


Noll Tolerans

Var ju tvungen o se de alla tre första Johan Falk filmerna igen,
det var typ hundra år sedan jag såg dem första gången.
4 av 5 toasters ;)



Handling:
Johan Falk, en f.d. polis i nationella insatsstyrkan och numera kriminalinspektör på krimjouren i Göteborgs City, dras in i ett skottdrama i en gränd vid Nordstan strax efter julhandelns slut på julafton. Han gör en hjältemodig insats, som bland annat räddar livet på ett barn, men dras sedan in i en mardrömslik spiral av händelser som leder till att han själv blir åtalad. Han ser ingen annan utväg än att fly. Han tar lagen i egna händer i jakten på sanningen och blir därmed efterlyst och jagad av sina egna kollegor.


Adventureland

Kanske inte den bästa film jag sett,
men såg den bara för att Kristen Stewart är med i den.
2 av 5 toasters ;)



Handling:
"Adventureland" utspelar sig 1987 och i den får vi följa unge James Brennan (Eisenberg), nyutexaminerad collegestudent som söker vilket jobb som helst. Han får ett på en nöjespark och upptäcker där att det är en perfekt tillvaro för att förbereda sig för den verkliga världen.


Robert Gustafsson - De ä kanon

HAHA , robert är ju bara för rolig.
Gillar när han spelar per gessle, så jävla bra xD
3 av 5 toasters ;)



Handling:
Det bästa och mesta med Robert Gustafsson från 2009! Bland annat Idrottsgalan, Parlamentet, Allsång på skansen, Humorgalan, Dansbandskampen och mycket, mycket mer!


Sunshine

Ganska bra film , kanske inte var så verklighetstrogen men..
snyggingen Cillian Murphy var ju med iaf. ;)
3 av 5 toasters ;)



Handling:
Det är år 2057. Solen håller på att dö och människans sista hopp står till besättningen på rymdfärjan Ikaros II, vars uppdrag är att väcka stjärnan till liv igen. Men när de nästan nått sitt mål bryts kontakten med jorden och uppdraget riskerar gå om intet då pressen börjar tära på astronauternas psyke...


RSS 2.0