Nyckeln Till Frihet

Den mest underbara film jag sett på länge ! <3
5 av 5 toasters ;)



Handling:
Detta är historien om en ung bankman som döms till livstid för två mord han är oskyldig till. Det handlar om pennalism och brutalitet - men också om en vänskap så stark att den kan rasera murar. Till grund ligger en novell av Stephen King, som med både "Stand by me" och den fyrafaldigt Oscarnominerade "Den gröna milen" visat att han inte bara bemästrar skräckhistorier. Nyckeln till Frihet nominerades till hela 7 priser - i de största kategorierna som Bästa film, Bästa manus, Bästa huvudroll, Bästa musik och Bästa foto.


Revolutionary Road

Sett denna lite halvt gripande film.
3 av 5 toasters ;)



Handling:
men utspelas i Connecticut under mitten av 50-talet. April och Frank Wheeler är ett ungt, framgångsrikt par som bor med sina barn en trevlig förort. Men under den polerade och självsäkra ytan bubblar frustrationen hos dem båda. Övertygade att de vill ha ut mer av livet än deras medelmåttiga grannar, bestämmer de sig att flytta till Frankrike, där de hoppas få mer utlopp för sina konstnärliga sidor.

Extreme Movie

Usel !
1 av 5 toasters ;)



Handling:
En komedi om lyckan och det generande kring tonårssex. Med betoning på generande...

The Bank Job

Jävligt bra och spännande film !
4 av 5 toasters ;)



Handling:
London, september 1971. Den engelska huvudstaden sover tryggt medan tjuvar tömmer otaliga bankboxar på Baker Street och kommer undan med kontanter och juveler för flera miljoner pund. Bytet hittas aldrig och förövarna åker aldrig fast. Först nu får vi veta sanningen om en av de mest vågade kupperna i modern tid. En sann historia så indränkt i korruption, intriger och sexskandaler att de offentliga har velat dölja den i mer än 35 år.

The Lodger

Sett denne riktigt kusliga och bra film !
5 av 5 toasters ;)



Handling:
Vi får följa den grånade privatdetektiven Mannings jakt på en hänsynslös mördare som mördar prostituerade längs Sunset Strip i Hollywood. Det verkar som att mördarens ohyggliga metoder är identiska med Londons ökände 1800-talspsykopat Jack the Ripper - en obarmhärtig seriemördare som polisen aldrig lyckades fånga. Dessutom upptäcker Manning ett samband mellan Hollywoodmördaren och en seriemördare som Manning satte fast för flera år sedan. Kan det vara fel man som nu sitter fängslad?

Wallander- Skulden

Sett ännu en Wallander, alltid lika bra !
4 av 5 toasters ;)




Handling:
Sexårige Albin Landberg försvinner spårlöst från sitt förskola och hela Ystad engagerar sig i familjens och polisens alltmer desperata sökande efter pojken. Spåren leder snart Kurt Wallander och hans kollegor i riktning mot en pedofildömd man, nyligen utsläppt efter att ha avtjänat sitt straff. Men också mot sanningar som visar sig vara långt mer fruktansvärda och komplicerade än vad någon av dem kunnat föreställa sig.

Paul Blart: Mall Cop

Hysteriskt rolig och bra film ! =)
4 av 5 toasters ;)



Handling:
Paul är en arbetande singelpappa från förorten som försöker få ekonomin att gå ihop genom att extraknäcka som vakt i en galleria i New Jersey. Det är ett jobb som han tar riktigt seriöst och när tomtens nissar genomför en kupp och stänger ner hela gallerian samt tar gisslan där en av dem råkar vara Pauls dotter, då är det upp till bevis för New Jerseys bästa galleri-snut att rädda dagen!


Confessions Of A Shopaholic

Sett denna väldigt underhållande film ! =)
3 av 5 toasters ;)

Handling:
Att Rebecca Bloomwood jobar på en ekonomitidskrift hjälper henne inte mycket. Hon bor med sin kompis i hennes lägenhet och hennes maniska shoppande gör att räkningarna bokstavligen läggs på hög. Skitjobbet på tidningen ger inte tillräcklgt betalt och hon förstår att hon har att välja på att dra ner på kostnaderna eller jaga upp lönen. Som av en händelse snubblar Rebecca på en story som verkar bli hennes räddning. Men skulderna minskar inte precis, när hon drar nytta a den uppmärksamhet hon fått genom sitt scoop.

Darkness Falls

Såg denna otroligt läskiga film idag !
Hoppade till flera gånger...
5 av 5 toasters ;)




Handling:
I över 150 år har legenden om Matilda Dixon, "Tandfen" hängt över staden Darkness Falls likt ett mörkt moln. Efter att ha blivit oskyldigt anklagad för ett fruktansvärt brott, blev den gamla kvinnan hänsynslöst slaktad av ilskna människor. Och legenden säger att hennes hämndlystna själ väntar på att anfalla vem som helst som ser henne i mörkret... En natt ser unge Kyle det han inte får se, men lyckas fly ur hennes onda klor medan hans mor blir brutalt mördad. Jagad av sina smärtfyllda minnen och skuld har Kyle aldrig vistats i totalt mörker sedan dess. En dag tvingas han dock möta sin demon och han gör allt för att förhindra att det sista han ser är hennes hemska, ärrade ansikte...

Chaos

Jäävligt bra film asså ! <3
5 av 5 toasters ;)



Handling:
En lugn vardagsmorgon. Ingen på banken har upptäckt de fem maskerade män som plötsligt håller alla gisslan. Polisen är snabbt på plats, men gängledaren Lorenz vill bara förhandla med den före detta polisen Quentin Conners, som sätts i tjänst igen tillsammans med den unga nyrekryterade polisen Dekker. Ingen av dem kan förutse det som kommer att hända. Plötsligt har rånarna sluppit undan i ett kaos av skott och explosioner. Jakten sätter igång, men vem är det egentligen som Conners och Dekker jagar? Och har någonting egentligen stulits från banken? Chaos är en ultrasnabb och överraskande actionthriller där man inte kan vara säker på någonting förrän i sista sekunden. I den stjärnspäckade rollistan finns veteranen Wesley Snipes (Blade, Passager 57), som spelar gängledaren Lorenz, och de två unga stjärnskotten Ryan Phillippe (En djävulsk romans) och Jason Statham (Snatch, The Italian Job) som poliserna Conners och Dekker. En överraskande polisthriller utöver det vanliga. En blandning av De misstänkta, Die Hard och Förhandlaren.

50 First Dates

Sett den här filmen , riktigt bra !




Handling:
Adam Sandler och Drew Barrymore spelar tillsammans för första gången sedan The Wedding Singer i en av de roligaste, romantiska komedierna på mycket länge. Charmören Henry Roth (Sandler) lever ett avundsvärt liv på en tropisk paradisö. Han spenderar sin tid med att charma öns vackraste flickor. Livet leker och han tar inget större ansvar för sina handlingar, tills den dag han bländas av den vackra Lucy (Barrymore) och kärleken slår till ordentligt. När de träffas igen nästa dag har Lucy dock ingen aning om vem Henry är. Hon lider nämligen av extrem närminnesförlust. Men Henry är beredd att till varje pris försöka vinna hennes hjärta på nytt, om och om igen - varje dag. Rob Schneider (Big Daddy) och Sean Astin (Sagan om Ringen) är andra kända ansikten i 20 First Dates, filmen som kommer att vinna ditt hjärta varje gång du ser den.

The Accindental Husband

Skitrolig film ! =)



 



Handling:
Emma Lloyd har gjort karriär som vettig, mogen och ansvarsfull rådgivning kring relationer. Hon har ett eget radioprogram, ett bokkontrakt på gång och ett kärleksfullt förhållande med sin fästman, Richard. Emma får dock reda på att hon (på pappret) är gift med en man hon aldrig träffat - resultatet av ett busstreck på Internet.

Crank 2 - High Voltage

Sett uppföljaren till Crank, den var väll inte världsbäst kanske men ändå rätt okej.




Handling:
I uppföljaren till "Crank" blir Chelios hjärta stulet av en kinesisk maffiaboss. I hans bröst är det istället en batteridriven maskin som tickar, en maskin som kräver regelbundna elektriska stötar för att fungera.

Taxi 4

Sett denna hysteriskt roliga film !




Handling:
Spänn fast säkerhetsbältet. Den franska fartdåren är tillbaka! Olycksfågeln Émilien från kriminalpolisen i Marseille har en av Europas mest eftersökta män i sitt häkte. Han ska bara hållas i förvar några timmar, men mer behövs det inte för Émilien ska göra bort sig och snart är den livsfarliga gangstern på fri fot. Nu måste Émilien ta upp kampen mot den förrymda fången, hans brutala hantlangare och en mycket misstänksam polischef. Émiliens enda trumfkort är en vit Peugeot 407 med en fartglad taxichaufför bakom ratten ? Vi ser den franska landslagsspelaren Djibril Cissé i en gästroll men annars är hela gänget från de tre sanslösa Taxi-filmerna tillbaka och det med gasen i botten. Luc Besson (Leon, Det Femte Element) har skrivit det fartfyllda manuset.

Crank

Sett denna film, skaplig bra action !




Handling:
När torpeden Chev Chelios vaknar upp en morgon kan han nästan inte röra sig alls. Han har i sömnen blivit förgiftad av den kriminelle Ricky och Chev har nu bara en timme kvar att leva. Endast genom att hålla pulsen uppe kan han förlänga sitt liv. Med adrenalinet pumpande genom kroppen ger han sig av ut på gatorna, både för att få hämnd men även för att leta efter det motgift som kan rädda hans liv.

RSS 2.0